Friday, October 1, 2010

75~ Golden Dream

Salam~In
Hoi semboram..
salam lebaram,


Sepamjam hidup gua, gua tak pernah bermimpi ataupon berangan-angan nak pakai kereta beso-beso, naik moto laju-laju, hisap rokok sebelah tangan, skor hatrik kat old traford,skodeng awek paling cun kat sekolah mandi, pakai telepon mahal-mahal siap ngn postpaid lagi, redah pekatan malam kolompo sambil-sambil kepit makwe, lengan beso pastu siap ade urat-urat lagi, ijazah kedoktoran dan yang seumpama denganya. Satu benda je yang gua impikan dalam hidup gua dari kecik sampai ke besor yakni dapat makam benda sedap-sedap secara free-free. Semalam segala 'golden dream' gua dari kecik tercapai! rase macam kat dalam citer heri poter plak, makanan sedak-sedak semua dah terhidang kt atas meja, tingal nak ngap je.




Kasi openin sikit, jeng..jeng..







~meja pencuci mulut, takde plak dia letak sabun kat sini . tak hygenic langsung.




~dari sudut yang berbeza, kihkihkih




~gua basuh mulut dengan ni je, harap-harap bersih la ye.




~meja international desert, dalam bahasa mudahya kek.




~chicken pie ni masok dalam kategori kuih-muih, tapi gua buat sebagai pencuci mulut.



~majlis belom start pon lagi, gua dah baham eskrem sampai 5 kon!



~ntah berapa cucuk ntah gua bedal benda ni, orang kata coklat ni buleh mereleasekan tension ye dak?





~nampak macam sedap.




~nampak macam banyak.




~nampak macam lapar.




~nampak macam tak habis.





~benda-benda KFC ni, klu dah bagi free tak berapa nak KFC sangat dah la.





~benda yang membuat tidor malam gua tak berapa nak lena , sampai mengigau-ngigau.




~gua ingat gua soram je mengidam nak makam kambim ni, rupanya orang laen pon lebih kuram.




~mula-mula, gua ambik siket-siket.






lama-lama baru ambik lebih,baru true.



~gua cubit dulu sikit-sikit.






~pastu baru pulas slow-slow.





~liat sangat, gua kekah je!




~dah macam reban ayam gua tengok




~makcik-makcin pon nak dresin macam makwe-makwe.



~gua pon keliru, ni majlis raya-raya ke majlis kawen-kawen.




~mengimarakkan lagi semangat 1Malaysia.



banyak ni je la yang gua dapat kongsi-kongsi malas nak uplod gambar banyak-banyak, makan masa. lagipun gua sebok dengan aktiviti makam-makam, tak sempat nak ambik gambar buat 'peace cute', rumah kutai mahupon gambar lompat-lompat. gambar 10X lagilah, tak retii nak setim kamera nih. Menu-menu basic yang lain seperti mee soto, mee kari, laksa, spagheti, sosej,rendang, kuah kacang, sontong,lemang, pudin,bubur hitam, biskut-biskut runcit, biskut raya,air sirap, lai chee kang, dan lain-lain gua tak sempat nak ambik.


Wasalam~Out

1 comment:

  1. ni baru namenye hapdet blog...
    kemah mung ta n sek2 TM...

    ReplyDelete

laju sikit taip tu woii!!!!