Tuesday, August 31, 2010

49- Hak Milik

Gua xnak ambik port pon berkenaan pos kt atas-atas ni, sbb gua mlas nak baca ayat yang ditulis dalam bahasa England. Lagi satu gua pon dah lama tak mengamalkan cakap bahasa England , gua Cuma mengucapkan faking je hari-hari. Tu pon dah lari dia punya tune, dr fucking ke faking! Sekarang gua lebih bnyak berkomunikasi dalm bahasa utaramemandangkan tempat kerja gua semua bertutur slanga utara, utara yg belah mana gua pon tak tahu.kutub utara kot.

Gua tak kesah benda ni jadi ke tak jadi, nak buat bila, sapa pegi ngn sapa tak pegi. Gua Cuma nak jawab soalan yang Maw tanya, pasal nak makan kat mana. Korang ni seolah mengabaikan soklan Maw dengan membawa isu-isu di luar lingkaran soalan yang diutarakan oleh Maw. Korang tak kesian kat Maw ke? Beliau dah la ada balak yang matang, tunggu nak tebang je.

Berdasarkan pengalman gua merempit dan merayau sepanjang sem ni, gua ada nak propose 2,3 tempat yang gua rasa seswai benor untuk dikunjungi di bulan remdan ni.

1. RESTORAN HAJI SHARIN LOW

restoran ni kat Bukit antarabangsa on de way nk g rumah Wen,hehehe. Ni restoran cina muslim lebih kureng ngn Abdullah Chan la. Yang specialnya yg ni rare cket, menu dia lagi banyak dan sedap lg klu nak compare ngn dia punya pesaing. Lagi pon location dia dkat Bukit Antarabangsa,bila lg nk g pusim-pusim kat sana woi!!! Dah la situ dekat ngn rumah siti nurhaliza, untung2 boleh tengok dia keluar rumah pakai tshirt pagoda siram bunga. Kat sini ade pakej oder-oder ngan pakej makan besar.Gua syorkan we alls makan oder-oder je. Sebab time gua pegi hari tu gua makan oder-oder gak, dia pnya harga takde la mahal macam aifon, standard K.Lompo je. Klu oder goren-goren tu dalam 6-7 ringit, air dia plak dalam lingkungan 4-5 ringit. Berdasarkan bajet yg dibentangkan oleh Awek Ikhu td, gua rasa dah cukup nak support belanja we alls! Dalam RM15 sekepala, sapa bawak kepala lebih sendiri tanggung.

2. MURNI DISCOVERY

Time-time korang menjalani foundation dulu korang pernah pegi Restoran Murni dekat SS2 tak? Klu xpegi pon pernah dengar tak? Xkan tak familiar lgsong dgn tempat tu? Tapi Murni Discovery ni bukan yang tu, yang kat SS2 tu barai ,gua kompem awek-awek urban msti xnak follow klu nk pegi Murni yg kat SS2 tu, konon geli nak makan tepi longkang. Ni Murni versi bru, Murni Discovery ni super updated, lg up dr Williams! Menu-menu dia lebh kurang ngn murni dekat SS2 tu, so sape2 yg familiar ngn old skool pnya murni msti xdak hal nak oder-oder ape. Murni Discovery ni lg special sbb dia buat ala-ala kopitiam, ikut trend skang la, nk penuhi permintaan awek-awek urban kot, siap ade ekon lg. Tempat untuk isap rokok pon ade, so para-para perokok tak perlu gusar skiranya ingin berkunjung ke sini. Tempat dia ni area Sunway klu spesifik gua xtau apa nama tempat tu, klu jalan inshallah gua tau walaupon ingat-ingat lupa. Gua pon jumpa secara kebetulan ari tu sebab tersesat jaoh,kehkehkeh. Bajet dalm RM15 sorang gua dah rasa cukup dah klu tak masuk skali ngn fries. *bagi sape2 yg tak familiar ngn murni, kt sini ade hidang semua benda goren-goren, western dan mamak!

3. LE CHATEAU de PUAH (*gua pon xtahu apa mksud dia, ari tu nak tnya akak yg jaga kesher tu gua segan.)

Tempat ni ponya style ala2 urban jugak. Dia ala2 Bora Ombak yg berat2 sebelah arab sikit. Kat sini bukan je berhala yg macam kt Bora Ombak tu ade di merata-rata, dia siap ade obelisk lg. Dia pnya interior mmang layan,klu bdak interior pegi mau menagis seko-seko. Ade ekon, sape dosa bnyak, tak perlu khuatir, lu kompem sejuk punya! Kt sini jugak ade WI-fi, agak –agak sape yg xleh nak berenggan ngn fesbuk tu boleh la bawk laptop, kot2 ade orang komen status lu. Satu lg yg rare, kat sini ade spa seswai untuk golongan yg memntigkan kecantikan diri. Dia punya modus operandi gua xberapa nk sure, sebab ari tu gua ade bace je dia pnya perkhidmatan. Tak sempat nak mencoba sebab gua nk pegi makan, kejadahnya gua nk pegi usha spa plak woi!!!! Lokasi restoran ni bertempat di batu 3, jalan Gombak senang citer jalan yang nk ke Otaiking! Dekat area2 situla. Kat sini ade menghidangkan Malaysian food(goren-goren la tu) Central asia food (mknan arab) ngan western food (makanan western). Harga dia pon standard KLompo gak, rm5-7 untk malay food, rm 8-10 untk western Cuma makana arab mahal cket, smua >rm10, plng murah bley dpt rm12.90 sen. Amacam?? Art tak tmpat ni, gua xdak SLR la nk ambik gambar aritu, klu tak, bleh belagak ngn koram. Klu gua ade SLR pon gua xnak ambk gambar, xde kerja gua nk trkinja2 ambik gamba kat tempat ramai anak jati kolompo ni.

4. SABA MIDLLE EASTERN CUISINE RESTAURANT

Haha! Yg ni memng spesel cket, Saba (nama pendek beliau) ni menyediakan makanan Arab-arab. Klu kt UIA ni kitoram semua pangil makanan forenjer! Makanan Arab kt sini mmg bnyak! smpi trkeliru gua nak buat pilihan.jenis yang rare2 pon ade. Tp makanan kt sini agak mahal cket sebab mengikut harga piawai makanan forenjer sedunia yakni klu bjet rm15 sekepala memang air kenabayar senirik la bai, kat sini juga ade jual air barbican macam-macam type ade! Harga mmg standard barbican iaitu rm3. Gua pon bru skali menjejak kaki kt sini, menu2 dia xsempat nk explore sangat disebabkan gua pegi hari jumaat sblom sembahyang jumaat,paham-paham la keadan agak kucar-kacir cket. Orang ramai berkata, kat sini lg murah dan besh shangat klu nak komper ngn kedai –kedai makan Arab yg len. So berbalooi la klu nak ubah selera kadang-kadang. Yg spesel nya ngn restoren ni dia terletak kt cyberjaya, 5km je dr lingkarang teknorat timur (tempat gua prektikal tu) kehkehkeh...nanti gua buley eksen kt koram semua tempat gua prektikal!!hahhaah *gua tau yg ni kompem kena rijek!

5. FLAMMING STEAMBOAT

Ya yang ni mengamalkan konsep yg digemari oleh orang ramai iaitu buffet! Bertempat betol2 di sebelah Sunway Pyramid, trjumpa time buat sesi lawatan sambil berhibur ke sunway pyramid tempoh hari! Terdapat ruang berhawa dingin & free air utk yang nk merokok. So koram leh pilih mana-mana yang dirasakan selesa.Gua syak awek-awek urban mesti nak lepak dalam ruang berhawa dingin. Sapa yang nak merokok makan sorang-sorang. Di sini memang betul-betul true seafood steamboat! Dia punya sefud memang tak main-main semua sea creatures ade kat sini, lu cakap je nak makan ape! Dari udang, sotong, lala, kepah, tiram, ketam, entak, obor-obor, nemo dan macam-macam lg, spongebob ngn Patrick gua tak sure. Harga bagi gua x mahal sangat, just berpatutan sebab x kira jam skali makan berbanding sesetengah tempat. Bayaran yang dikenakan just rm20.90 utk dewasa, kira tambah 2 ringit je dr bbq land manakala rm8.90 utk kanak-kanak yang berumur antara 4- 10 tahun. Kira dah save bajet, sebab Mira komform bayar separuh. Air –air kat sini pon bervariasi , xdelah mengadap sarsi ngn sirap je mcm kt bbq land tu, siap ade eskrem lagi! Standby buat pujuk bdak-bdak menangis bagi saper yg bawak anak kecik(tak perlu rungsing klu tiba-tiba Mira buat perangai nak balik rumah ke, nak bantal busuk ke). Dan satu lg kt sini takde bakar-bakar, dah namenya steamboat ko nk bakar ape lagi woii!!!! Series gua cakap kt sini memang terbaek!!lg terbaek drpd Maw, walopon beza 3 ringit ngn bbq land tp dia punya kualti berganda-ganda. Awek-awek urban mesti suka, gua syak kt sini ade Wi-fi gak, sebab time gua pegi dulu gua tgok ade sorang makwe bwk laptop. Takkan beliau pnya laptop bleh wak rebus sosej plak msti la dia wak usha fesbuk. Try la bwk laptop sebab gua pon xkonform sgt status Wi-fi dia tu, gua pegi makan bkan nk pg maen fesbuk woii!!! Klu nak men fesbuk bek gua dok bilik! bleh bukak-bukak baju, duduk terkangkang-kangkang,masuk tangan dalam seluar.

Gua rase cukup la 5 proposal gua bagi ni, klu bagi bnyak-banyak buat serabut je nak pilih. Lagi pun ni je tempat gua rase seswai untuk bawak awek-awek. Tempat lain yang gua pegi memang tak tune ngn selera awek-awek zaman moden ni, gua pon dh penat menaip nkgi mndi-mandi pastu teraweh plak, berak pon blom lg nih. Sori ar sebab mengarut panjang-panjang, at least gua jawab soklan Maw,xdela nmpak kesian sangat.

+

+

+

+

*gua pos benda ni balik sebab mengikut arahan En Dee , menurut beliau benda-benda macam ni kena pos kat blog.mengikut beliau karya-karya para 'GRINDERS' yang melebihi 120 patah perkataan di dunia maya otomatik jadi hak milik blog. Tak leh simpan lame-lame dalam inbox, nanti basi. makan benda basi nanti sakit perut.

Monday, August 30, 2010

48-GO GRINDERS!



(INI BUKAN TN. AJI)

(DIA NI PON BUKAN TN.AJI JGK)

NI GRINDER!


GO GRINDER GO!

wassalam
out~
(sori klu slap format..mls nk refer..haha)

Sunday, August 29, 2010

47-BAND

Catitan perbualan gua dengan duta bangfes cawangan Jalan Tun Razak.

    

Lu ade band tak?

    errrrr....

    mesti lu ade ni!

    Hehehe...err..

Apa nama band lu?

Gua senyum nipis.

Wei citer la sikit pasal band kau tu!

Aahh nanti-nanti lah gua story. Bentak gua sambil hembus asap rokok, pung pang pung pang
+
+
+
+


 


Band yang penuh dengan sejarah hitam, peristiwa berdarah dan kisah-kisah tragis sekitar segambut,

paya jaras dan jalan Ipoh.


 


 

Saturday, August 28, 2010

46- Cita-cita

505

- 45

460


 

#460 entry lagi

Agak-agak sempat lagi tak nak kejar? Kahkahkah


 

go go GRINDERS go!!!!

Friday, August 27, 2010

45-Siri Sembang Berapi-raPi (SSBP)

Dalam bulan puasa ni opis gua, bagi kelongaran untuk balik awal , dalam 4.30 tu dah boleh blah dah. Seperti hari-hari biasa , hari tu walaupon gua tamat opis hour pkol 430 gua cenderung untuk melengah-lengahkan masa sehingga pukul 5 lebih-lebih, paling king pon 530 la bai. Apa barang abis kerja terus blah, makwe-makwe cun yang balik kerja secara berbaris-baris tu nak tinggal kat sapa woi? Walaupun hari macam nak hujan gua tetap true untuk meneruskan perjalanan balik sebab gua ada misi yang lagi mustahak. Berpegang kepada prinsip hujan itu rahmat, gua tak ambil peduli.gua sarung helmet dan start motoosikal berkuasa rendah gua. Bunyi enjin berderum-derum.lebih kurang 3 saat gua panaskan enjin gua terus memecut laju tak ada pandang-pandang belakang dah.

Lebih kurang 16 pelaung gua merempit,titis-titis hujan mula berguguran, mula-mula gua buat- buat normal macam tak ada apa-apa berlaku, lama-lama gua buat muka. Gua teruskan perjalanan sambil 'cilok' mana-mana lubang yang patut. Gua rasa jalan nak pegi ke bulan lagi rata permukaanya. Sampai Melawati hujan gila babi lebat.seluar baju gua dah mula basah kuyup. Seluar dalam pun dah mula rasa berair. Mula-mula terfikir juga gua nak berhenti berteduh di Taman Melawati sambil layan bazaar ramadhan di situ. Tapi memandangkan hari hujan lebat , dah sah amoi-amoi pon tak berapa ramai kat situ. Semua dok bantai tidor, time hujan-hujan ni memang kena ah. Tak pon pekena 'bak kut teh',memang king dengan dia punya iklim! Lagi pon bazaar ramadhan situ banyak sangat gerai, boleh sesat gua. Tak reti gua nak layan bazaar ramadhan divisyen satu macam tu. Kuih-muih korup tak payah cakap la,bersepah! Orang nak meniaga , lu nak meniaga gak. Buat kuih takde 'art' langsung. Diorang patut fikir buat kuih tu macam buat teater,baru halus. Ini tidak , buat kuih macam buat kereta proton . main taruk je semua benda , tak ikot prinsip langsong!

Gua batalkan niat gua dan terus pecut dalam hujan menuju ke destinasi yakni balik UIA. Gua pecut berhati-hati sebab kalau jatuh atas jalanraya ni bukanya tak sakit. Sedangkan jalan atas tar kaki ayam pon dah tak berapa sedap. Ini kan nak gesel siku atas tar dengan daya tujahan. Perghhhh…. Sampai-sampai je gua kat UIA hujan dah reda. Jadi gua buat keputusan layan bazaar Ramadan UIA yang taraf runcit-runcit,. Kalau ikut divesyen mahu jatuh dalam divesyen ke4 nih, dia punya bazaar. sampai je bazaar gua heran. Apa pasal tak ade satu gerai pon jual nasi air? Tak true langsung.baru nak layan time-time hujan nih. Sambil- sambil gua tawaf bazaar Ramadan tu ada satu dua motor buat beli gaya 'drive –thru'. Kalau ekzos kena kaki gua, memang gua libas brader moto tu pakai besi ayam percik gerai mak cik tepi tu. Jenis tak reti nak respek senior langsong, woi!! Gua dah 4th year la wei.

Dalam pusim-pusim tu gua nampak ade mak cik juak cakiau. Lantas gua bergegas ke gerai mak cik tu, dia punya cakiau nampak macam boleh tahan. Layan cakiau lepas hujan ni 'art' jugak getus gua dalam hati. Gua angkat cakiau dalam 3 biji, kena caj RM1.20 haram mahal nak mampus. Kat putrajaya singit je 3 biji woii!!! Gua hulur not RM100 kat mak cik jual cakiau tu, kucar –kacir beliau cari belen. Dalam mak cik tu tengah kucar-kacir cari belen untk gua. Datang dua wanita yang tak dikenali, gua syak mereka ni para pengunjung bazaar Ramadan runcit macam gua jugak nih. Brader yang ade kat situ layan diorang, gua syak brader ni anak mak cik tadi kot. Nampak macm baru mummaiyiz jer.

Brader bru mummaiyiz    : kueh kak?

Awek-awek         : kueh ni berapa Singgit?

Brader bru mummaiyiz    : 1,40 sen, 3,singit dua

Gua     : diam (dalam hati, xdapat la bai singit)

Mak cik cakiau     : (pegi kedai sebelah, cari duit pecah.)


 

Awek-awek      : bagi kueh tu singit!

Brader bru mummaiyiz      :yang mana satu kak?

Awek-awek        : kueh yang tu, yang cute-cute macam saya ni~ (sambil buat muka cute)


 

Gua             : paaaaaaaaaaaaaaaaannnggggg!!!!!!!!!!

Mak cik cakiau     :( berbuih mulut macam kena strok haba)


 

Gua terus blah tanpa ambik duit belen pon, gua kira sedekah kat mak cik tu laa. Sekali-sekala buat amal jariah di bulan Ramadan. Awek-awek td gua syak tahun ni beraya takde gigi depan, kena gua punya 'backhand'. Sekurang-kurangnya diorang paham dan mengerti dan jangansesekali buat benda-benda comel dan tak senonoh di depan orang yang baru balik kerja dan ditimpa hujan berderai-derai. Agar diorang paham , hidop ni panjang lagi. Gua start moto terus balik bilik pekena baring lepas hujan. Sedap betul rupanya baring lepas hujan ni, tak guna kerja gaji 18 ribu sebulan ataupon ada bini 4 kalau tak dapat baring-baring lepas balik kerja.


 

*argh, cukup setakat ni je gua meraban. Nak start buat tesis plak ni, td saje je test power menaip dah lame tak guna keyboard dalam word ni. Tak sangka sampi melarat macam ni sekali..hehehehe. To all GRINDERS, harap you all paham konsep segmen baru ni ye.

Tuesday, August 24, 2010

44-Mari Mengenal Kelantan









Kelantan Malays are a different breed. Unlike other Malays, they are believed to originate from old Malay civilizations from the north, not the south. Many Kelantanese also have Thai ancestry. This is why they have always been different from other Malays in Malaysia, both culturally and physically. However, they are considered and treated as normal Malays.

Kelantanese Malay dialect is distinguished from standard Malay as well as other Malay dialects by its unique grammar, pronunciation and figures of speech.

Kelantanese Malay is the only lingua franca of the state, is used in the local mass media, and is so commonly used for daily communication that some Kelantanese cannot speak the standard form of Malay, as promoted by the Federal Government. The dialect is also prevalent beyond the state borders in southern Thailand and in Besut, the northernmost district of Terengganu. Whilst the Arab script called Jawi has less influence in the other parts of Malaysia, it is still widely used in writing and printing the Malay language in Kelantan. Signboards in Kelantan are written in both Jawi and Rumi. To a certain extent, Thai is also used.

95% of Kelantan's population are ethnic Malay, and under the Malaysian Constitution, all Malays are Muslims; therefore, Islam is the most influential religion in the state.

*No wonder la gua 'RARE'.

Thursday, August 19, 2010

DIFFERENT SPECIES,SAME HABIT..BELIEVE ME

hai sumoram~
thesis kijamm~
500words each proposal? W(ow) T(hat) F(reak)!!

grinders2..chek aut vidio neh..lu msti stuju!


species homosapien



species pantara kitties


video

WASsalam~OUT

Wednesday, August 18, 2010

42 - GREAT GRIND IFTAR

hai semoram~
uia masih kijam~
did u see my elektric guitar?




bertarikh 18-8-2010

perhatian pada para penggrinder seluruh grik
satu majlis berbuka puasa secara sopan akan dianjurkan pada jumaat (20-8-2010) bertempat di satu lokasi yg dirahsiakan..teapi menurut bernama,lokasi yg bakal berlangsungnya majlis tersebut bakal diadakan di BBQ LAND..bermula pd jam 10 mlm..



sebarang unsur2 emosi hendaklah diketepikan bagi menjayakan program iftar ini..terutamanya kpd incik asbunta yg sebelum ini pernah menolak cik N,dan akhirnya menyesali perbuatan tersebut..kenangan bersama PGD tidak dibenarkan dibawa bersama ketika berbuka nnti..



pengangkutan akan diuruskan oleh pihat panganjur,ttp jika terdapat kesulitan dari segi kekosongan tempat duduk,para grinder hendaklah mmbawa tunggangan sndiri..helmet arai adalah digalakkan utk dipakai..

WASsalam~OUT

Tuesday, August 17, 2010

41-Nombor


Lepas ni every pos kena letak NO., Kesian Hamdi nk kena kira satu2. Bayangkan klu dh 586 pos,xke terberak Hamdi nk kira plak. Dahla Hamdi mempunyai maslah yg agak kritikal dalm agenda berak-memberak ni. Lagu 1 Klu gna No ni snang cket nk capai misi kta mngalahkan ARINJA.Brande kna sokong niat murni nh wlopon trpaksa berhadpan ngn ARINJA tersayang yg sgt CHUMEY!!!

Pos ke-40!!! tahniah kepada sume penggrinder



7 ramadhan

Sempena meraikan pos yg ke-40 nih, gua dah upload sume bende yg ade no.40 untuk koram sumeee~~~ enjoy yeeekh(gaye injas)















wikipedia:
40 (forty) is the natural number following 39 and preceding 41.

Despite being related to the word "four" (4), 40 is spelled "forty", not "fourty". The reason is that etymologically (even in accents without the horse-hoarse merger), the words have different vowels, "forty" containing a contraction in the same way that "fifty" contains a contraction of "five". The letters of the word "forty" are in alphabetical order; this is the only number that has this linguistic property in English.

Forty is also:

To understand a people, you must live among them for 40 days. ~Arabic proverb [1][2]
the caliber of the bullet in the .40 S&W handgun cartridge
in the Saying "Life begins at forty"
in the expression "forty winks", meaning a short sleep
the distance run in the 40 yard dash in American football scouting
A song by Dave Matthews Band
the number of years of marriage as the ruby wedding anniversary
the code for direct dial international phone calls to Romania
the number in the designation of:
Interstate 40, a freeway that runs from California to North Carolina
U.S. Route 40, the 2,285-mile (3,677 km) highway that runs from Baltimore, Maryland, to Park City, Utah, a portion of which follows the National Road
European route E40 from Calais to Ridder
the A40 and M40, important highways in the UK. The A40 is a trunk road in England and Wales, connecting London to Fishguard. The M40 motorway is the second motorway in the British transport network to connect London to Birmingham
"40", a 1983 song by U2 from their album War
"40'" is the title of a song by Franz Ferdinand
The band Crush 40 The radio program American Top 40 The radio program Rick Dees' Weekly Top 40
in the title of the Food Network show $40 a Day
in the name of WD-40, a spray lubricant
in the name of the food additive FD & C Red Dye #40, commonly known as Red 40;
the 40 ounce (1.14 litre) size used for liquor, a term commonly referred to in Canada
the number of questions asked in the theory road test in the Republic of Ireland
the number of thieves in Ali Baba and the Forty Thieves, from Thousand and One Nights (both the numbers 40 and 1001 are more likely to mean "many" than to indicate a specific number)
the customary number of hours in a regular workweek in some Western countries. The song, "40 Hour Week (For a Livin')" by Alabama (as well as their album, 40-Hour Week), takes its name from the standard workweek length.
many distilled alcoholic beverages (such as vodka) contain approximately 40 percent alcohol by volume
the jersey number of Pat Tillman, which was retired by the Arizona Cardinals
the jersey number of Gayle Sayers, which was retired by the Chicago Bears
the jersey number of Mike Alstott, former Tampa Bay Buccaneers Fullback who was ranked #10 on NFL Network's "Top Ten Power Backs".
the number of wires in a Parallel ATA-cable
Form 1040 (referred to as a "ten-forty") is a standard Internal Revenue Service form used to file for federal taxes in the United Sates
UB40 is a form for those claiming unemployment benefits in the United Kingdom. The band UB40 was named after this form;
The Rolling Stones CD Forty Licks;
the number of positions on a number of radio countdown programs, most notably American Top 40 and American Country Countdown.
for The Early Show segment "Chef on a Shoestring", chefs are given a $40 budget. Most chefs bring it in under. (For holidays they are given $80).
the M40 (field protective mask), a United States military gas mask
generally considered the number of points that a Premier League team needs to avoid relegation.
forty is the number of weeks for an average term of pregnancy, counting from the woman’s last menstrual period.
The age for people is middle age in some cultures.
The number of the French department Landes
In tennis, the number 40 represents the third point gained in a game. A score of 40-40 (three points each) is called "deuce", at which time a player must score two consecutive points to win the game.
Ronald Reagan was the 40th president of the United States;
In the song "Billie Jean" by Michael Jackson, the lyrics state that "For forty days and for forty nights / the law was on her side" in reference to the Genesis story of Noah.
The nickname of hip-hop producer, Noah "40" Shebib.
When no one was looking, Lex Luthor took forty cakes. He took 40 cakes. That’s as many as four tens. And that’s terrible




WASsalam~~OUT

MISSING




misteri kehilangan saudara asmimi sulaiman (bukan nama sebenar) masih menghantui grinder2 seluruh uia.



laporan beliau kini dilarikan ke lombok indonesia oleh makcik cleaner solahuddin masih belum rasmi,ttapi pajabat JKK kmpung GRIK mendapat satu laporan, mangsa (asmimi)dlihat berkeliaran sambil lompat galah di helipad (tapak kawad dak2 suksis).



saksi yg enggan dikenali itu melihat asmimi lengkap berpakaian suksis pd hari beliau dilaporkan hilang.



pihak polis dan suksis masih menyiasat laporan tersebut dan siasatan terperinci sedang dijalankan.mohon kerjasama orang awam yg terlihat saudara asmimi supaya segera melaporkan ke balai JKK berhampiran.



peta lokasi asmimi dilaporkan berada sekarang
sebarang laporan dan maklumbalas sila hubungi :

asbunta arai : +60179876643
asmedi asgrik : +60127563412

WASsalam~~Out

Friday, August 13, 2010

Menu Sahur Cu Ai



peeerrrggghhh....

pagi tadi pestaim gua ngan brander makan MANHATTAN FISH MARKET nye makanan!!!


"sedap woo..cuai mkn sampe pening"

dah le time sahur plak tuh..mkn manhattan fish n chip... Hattan pun x mkn fis n cip time saho..



"gua makan ikan goreng ngan biskut je de..."


mekaseh bebanyak la cu ai ye..

siap ade free gift lg..pudding mango Cocon...


"sedap jugak woo"


bebile sok ade lelebih makanan dating tu bawak2 la balik lagi..

har har har


"tempat cu ai dating"

chegu kejut x nak bangun...
pastu die mkn yusof taiyob je...haha..sie mung gu..


"sedap gak yusof taiyob"




WASsalam~~OUT

'Samanlah kalau nak'










apa-apa pon saya tetap TASTE hamdi.





KUALA LUMPUR: “Kalau dia hendak saman saya... samanlah, saya hanya mempertahankan kebenaran,” kata penyanyi Amylea Azizan berhubung dakwaan lagunya diciplak bekas anggota Infinatez, Mohd Andi Ariffin Merican.
Amylea, 24, mendakwa Andi tidak membaca kenyataan medianya sebelum ini dengan jelas sehingga tidak faham apa yang disampaikannya.(kata MRSM,xkan bace pon xreti.Ni mst pemahaman dulu kantoi!!)


“Saya tidak mengatakan lirik atau susunan lagunya sama 100 peratus dengan Solo ciptaan saya. Ia sesuatu yang subjektif tetapi saya tahu itu adalah lagu saya berdasarkan ‘feel’ R&B yang dibawa dalam single pertama dia.


“Ia bukan satu kebetulan kerana Andi pernah mendengar demo dan amat berminat untuk mendapatkan lagu itu tetapi disebabkan wujud masalah, saya tidak dapat memberikan lagu itu sehinggalah dia tampil dengan single dengan tajuk sama iaitu Solo,” katanya yang dihubungi, semalam.(Ni mesti sebab dia sebok ngan IRC)


Menurutnya, sepanjang tempoh Andi gagal mendapatkan lagu itu, komposer dan penulis lirik berkenaan menghantar pelbagai SMS termasuk berbentuk ugutan kepadanya.


“Saya ada merujuk kepada beberapa pihak termasuk ibu saya dan dinasihatkan supaya tidak memadamkan SMS itu. Saya bukan mahu mencipta kontroversi melalui pendedahan perkara ini, kalau saya hendak publisiti lebih baik ia hanya membabitkan diri saya saja bukan dengan cara bergaduh dengan orang lain.


“Saya buat begini sebab saya mahu mempertahankan hak kerana selain daripada saingan sengit daripada penyanyi lain, peniruan itu juga menyebabkan pendengar tidak tahu mengenai lagu Solo saya kecuali peminat setia saja,” katanya. Mengenai kenyataannya sebelum ini yang mendakwa Andi mensabotaj lagunya menerusi pelancaran Solo, Amylea menjelaskan dia hanya memberi kiasan kerana penyanyi itu mempunyai wang dan berkemampuan mengadakan majlis khas pelancaran.(Kompem duit IRC!,duit mmi kleb msti ade skali ni)


“Tidak seperti saya, pelancaran hanya melalui Facebook saja dan kalau dia adakan majlis itu sekalipun, saya bukan tahu,” katanya. Bekas peserta program realiti Akademi Fantasia dan One In A Million itu berkata, dia masih baru dalam bidang itu tetapi kenapa ada pihak sanggup ‘membuli’ serta mencuri kreativitinya.


“Saya cukup tertekan dengan perkara ini. Kami sama-sama dalam industri dan sepatutnya dia simpati dengan orang baru macam saya bukan ‘memijak’ saya,” katanya.


Harian Metro semalam melaporkan Andi menjelaskan lagunya tidak ada persamaan langsung dengan lagu Amylea kerana single pertamanya itu bukan 100 peratus dihasilkan sebaliknya secara kumpulan malah jika dibandingkan secara profesional, lagu Solo tiada persamaan dari segi melodi dan lirik.

Thursday, August 12, 2010

Idola IRC

Andi A. Merican buat laporan polis


Tapi bukan pasal kafe pulau merah la.. sie mu ta..idola


Oleh FERIDE HIKMET ATAK
feride.hikmet@kosmo.com.my

PADA Isnin lalu, penyanyi Amylea Azizan telah membuat kenyataan dalam Hab-Hib bahawa salah sebuah lagu ciptaannya untuk kumpulan Flava yang berjudul Solo telah diciplak kreativitinya oleh bekas ahli kumpulan Infinatez, Andi A. Merican yang juga menghasilkan sebuah lagu yang menggunakan judul yang sama iaitu Solo
."ni yg aku cakap semalam ta"

Andi yang menurut dakwaan Amylea pernah diperdengarkan demo lagu Solo oleh Amylea sendiri pada tahun lalu itu dikatakan seperti ingin mensabotaj Amylea serta Flava yang merupakan artis naungannya.

Tampil membidas kenyataan bekas pelajar Akademi Fantasia musim ketiga (AF3) dan One In A Million musim ketiga (OIAM 3) itu, Andi telah menghantar e-mel kepada Kosmo!. Berikut sedutan e-mel tersebut:

"Saya ingin menafikan segala tuduhan yang telah dibuat oleh Amylea Azizan terhadap diri saya. Saya kesal dengan kenyataan yang dibuat olehnya yang berunsur fitnah, kononnya saya 'naik angin', 'panas baran', melakukan 'cacian dan makian' dan telah memberikannya 'warning (amaran)' atau sebarang bentuk ugutan hingga menyebabkan dirinya fobia.

"Tuduhan-tuduhan Amylea itu langsung tidak mempunyai asas dan tidak disandarkan dengan bukti-bukti yang benar dan kukuh.

"Di sini saya juga ingin menjelaskan bahawa SMS saya yang dipaparkan di laman murai.com.my tidak memaparkan situasi sebenar. Melalui perilaku tersebut, Amylea telah mencampur adukkan perihal peribadi dan profesional, yang mana tidak wajar sama sekali. Saya sarankan kepadanya supaya lebih bersikap profesional dan bukan mengikut emosi semata-mata.

"Mengenai tuduhan menciplak lagu pula, ingin saya tekankan di sini bahawa lagu Solo saya adalah lagu ciptaan saya bersama-sama Altimet dan Eenaz Luscious, dan bukan hasil ciptaan Amylea Azizan.

"Jika dibandingkan secara profesional dan terperinci, lagu Solo saya tiada persamaan langsung dari segi melodi dan lirik dengan lagu ciptaannya, seperti yang dituduh Amylea.

"Mesej dan jalan cerita kedua-dua lagu juga berbeza. Malah, kenyataan Amylea yang mendakwa saya ingin mensabotaj dirinya adalah rekaan semata mata. Dia perlu lebih profesional dan terima hakikat bahawa dia tidak boleh memonopoli sebarang perkataan dan mendakwa mana-mana idea adalah hakmiliknya sahaja.

"Saya berharap dia sedar bahawa tuduhan-tuduhan dalam kenyataanya itu bukan hanya mencemar maruah saya, tetapi juga merupakan fitnah di bawah undang-undang Malaysia.

"Tabiat sebegini juga tidak langsung memberikan imej yang negatif kepada industri seni negara dan hanya merupakan sesuatu yang sensasi buat sementara waktu. Saya kesal dengan perbuatannya yang memburuk-burukkan saya, walhal saya telah menganggap dirinya sebagai rakan seperjuangan dalam industri ini.

"Oleh yang demikian, saya telah membuat laporan polis bertujuan untuk menjaga hak saya. Dengan ini, saya menyeru Amylea Azizan supaya berhenti daripada membuat segala tuduhannya itu, sebaliknya membaikpulihkan keadaan, berbincang dengan saya sebelum perkara ini bertukar menjadi di luar kawalan sehingga membabitkan penguatkuasaan undang-undang terhadap dirinya atau mana-mana pihak yang terlibat di dalam menyebarkan kenyataan-kenyataan yang berunsur fitnah ini."

"GAPO DIO SUMO NI..SORI LA KORAM..MABUK.."

Yang penting..kenangan di IRC para penggrinder bersame iku dan caki akan tetap diingati sampe bebile...

"budak mrsm kuuwwt...~~" sambel wat tgn oyeah oyeah live dr andi a merican.. terharu kitoram tengok..

gaye lebih kurang camni la:-


"oyeah oyeah..!!"


"ikhu:tukang soal jawab n wat muke berminat"


"caki guangzhou:tukang bawak n belanje...?"


kat sini la..."makan pun dapat duit" tagline die..
mimi soram je masuk..hahaha
mane mimi kleb?? mane de?? mane de?? maneee???


pulanglah mimi~~~
kami sumo merindui anda~~~
adakah mimi telah dibawa lari ke lombok oleh makcik cleaner kat salehuddin???
same same lah kita cari jawapannye.....

Lagi gambar2 eksklusif beliau untu koram..












WASsalam~~~OUT